Disku(r)sija: Stanka Hrastelj i Ana Svetel

Disku(r)sija: Stanka Hrastelj i Ana Svetel

Srijeda, 7. listopada 2020., s početkom u 16:45 sati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića, Ulica Slobode 2.

Splitska Udruga KURS već više od desetljeća provodi program “Writers in Residence Marko Marulić”, u sklopu kojeg u Splitu ugošćuje inozemne pisce i spisateljice na jednomjesečnom rezidencijalnom boravku. Trenutačno se u našem gradu aktivno odmaraju dvije slovenske spisateljice: STANKA HRASTELJ i ANA SVETEL. Obje će se gostovati na tribini Disku(r)sija koja će se održati u srijedu, 7. listopada 2020., s početkom u 16:45 sati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića, Ulica Slobode 2. S njima će razgovarati voditeljica tribine Patricija Horvat.

Gošće će predstaviti svoj dosadašnji spisateljski opus i otkriti što pišu na rezidencijalnom boravku u Splitu. Govorit će i o književnoj sceni u Sloveniji, o važnosti književnih prijevoda za tzv. male jezike i o načinu na koji se Slovenija brine za svoje umjetnike u doba krize prouzročene koronavirusom. Publika će imati priliku čuti ulomke iz njihovih djela prevedene na hrvatski jezik te im postavljati pitanja.

 

STANKA HRASTELJ dosad je objavila dvije pjesničke zbirke Niski tonovi (Naklada GOGA, 2005.) i Gospodine, imamo nešto za Vas (Študentska založba, 2009.) te dva romana Igranje (Mladinska knjiga, 2012.) i Prva dama (Mladinska knjiga, 2018.). Primila je brojne nagrade, među kojima su Modra ptica za najbolji roman (2012.), naslov viteškinje poezije (2007.), nagrada za najbolji prvijenac (2005.) te titula najbolje mlade slovenske pjesnikinje (2001.). Uz pisanje se bavi organizacijom i moderiranjem kulturnih događanja, književnim mentoriranjem te keramikom.

ANA SVETEL piše poeziju, prozu, eseje, kolumne i antropološke tekstove. Objavila je zbirku poezije Lepo in prav (LUD Literatura, 2015.) i zbirku priča Dobra družba (LUD Literatura, 2019.) Dobitnica je nekoliko nagrada za kratke priče, od kojih su mnoge adaptirane za radio. I poezija i proza uvrštena joj je u antologije te prevedena na više jezika. Bavi se i storytellingom i nastupa na festivalima pripovijedanja.

 

Udruga "Kurs"

A. Mihanovića 27
Split 21000
Hrvatska

Writers in residence
Bosanska 11
21000 Split
Hrvatska

Email:maja6v@gmail.com

Kontakt

Pratite nas na:

Developed by Krste Šižgorić